Churches in Eindhoven helping Ukraine

The churches in Eindhoven are coordinating help we as Christians could do. Here is the latest news in Dutch.

Vrijwilligers gevraagd voor opvanglocatie Oekraïense vluchtelingen in Eindhoven
Samen als kerken willen we de nood oppakken van Oekraïners die gevlucht zijn en in onze regio aankomen. Je kunt helpen met gebed, met je financiële steun, als gastgezin, of als vrijwilliger. 

Vrijwilligers gevraagd

Het Leger des Heils is namens de overheid bezig een grote opvanglocatie in te richten in een leegstaand verzorgingshuis in de buurt van de Genneper Parken. Concreet liggen daar op dit moment twee vragen om vrijwilligers:

  1. Er zijn vrijwilligers nodig die deze week nog (18 en 19 maart) kunnen helpen met het inrichten van de locatie. Dat betekent veel sjouwwerk. 
  2. Daarnaast zijn er straks vrijwilligers nodig die 4 uur per week met vluchtelingen willen optrekken. Het gaat erom dat je vluchtelingen gastvrij opvangt op de locatie, voorziet van eten en materieel, een luisterend oor biedt, gaat begeleiden op de locatie, spelletjes speelt met de kinderen en lichte schoonmaakwerkzaamheden verricht.

Kun je helpen, meld je dan aan bij het Leger des Heils. Ze pakken het zorgvuldig aan via een kleine sollicitatieprocedure, laat je daar niet door afschrikken. Het zou natuurlijk heel mooi zijn als we als christenen op deze plek gewoon met zo’n 50 man aan de slag gaan. Laten we zo ons licht laten schijnen voor de mensen, zodat ze God verheerlijken.

Nadere informatie

Meer informatie kun je hier lezen:  https://www.legerdesheils.nl/vacatures/vacature/vrijwilligers-oekraine-eindhoven-v160201

Je kunt je aanmelden via dit aanmeldformulier:  https://www.legerdesheils.nl/vacatures/solliciteren/vrijwilligers-oekraine-eindhoven-v160201

Wil je contact opnemen, dan kan dat via e-mail ZO.Vrijwilligers@legerdesheils.nl, via Anita Schenk-Vossen 0625765090 (Vrijwilligerscoördinator) of via Miriam Cremers 0615386145 (Vrijwilligerscoördinator Project Oekraïne).